Salı, Ocak 19, 2010

MATRUŞKA BEBEKLERİ...



MATRUŞKA,
RUS YAPIMI BİR OYUNCAK BEBEK TÜRÜDÜR. AHŞAP EL YAPIMI OLAN BEBEKLER ORTASINDAN AÇILDIĞINDA BAŞKA BİR BEBEK ÇIKAR, ONU AÇTIĞINIZDA YİNE BAŞKA BİR BEBEK ÇIKAR..




Hayatın kaçınılmazlarından biridir bu döngü; ilk girdiğiniz bir ortamda ilk defa "merhaba" dediğniz birisi veya birileri mutlaka vardır. Önyargılar havalarda uçuşur.. Kendi kendinize yorum yaparsınız.. Ya bakışı hoşunuza gitmez, ya duruşu.. Ya gülüşüne hayran kalırsınız ya kendine özgü hallerine.. Ama ne olursa olsun mutlaka bi düşünceniz vardır o "yeni" insana karşı..
Zamanla daha fazla şey paylaşmaya başlarsınız. Belki özelinizi bile anlatabileceğiniz kadar yakın olduğunuzu, samimiyet kurduğunuzu düşünebilirsiniz. Artık birlikte yiyip içiyor, birlikte eğleniyor, birlikte birbirinizi paylaşıyorsunuzdur. Zamanla yeni huylarınızı keşfediyorsunuzdur.
O yeni insan artık sizin için yeni değil özel, farklı olmaya başlamıştır belki de..
Ama..
Bir gün olur, önceden yeni, artık "farklı" olan o, sizi öyle bir şaşırtır ki gözleriniz fal taşı gibi açılır, diliniz ne söyleyecek bilemez. Her insanın kusuru olur dersiniz, üstünü örter birlikte yolunuza devam edersiniz. Belki sizi şaşırtan o şeyin üzerine özürler dilenir, ve gelip yanağınıza bi öpücük kondurulur..
Zamanla daha çok şey yaşarsınız.. Günler birbirini kovalar ve artık olanlara inanamıyorsunuzdur ama şaşırmak bile gelmiyordur içinizden..
Gülüyor olabilirsiniz bile yaşananlara :)
"Olur ya, şaşırmıyorum artık" diyorsunuzdur ama; saf saf ortalıkta gezinir, saf ve kendinizce salakça şaşırmışça gülücükler atmaya başlarsınız.
Aslında sizin gördüğünüz hissettiğiniz gibi değildir hiçbirşey.. O çok özel, o çok büyük insan; kendi içindekileri günden güne gün yüzüne çıkarmış ve yüzünüze vururmuşçasına size kendini gösteriyordur.
Artık o, sizin için büyük değil, aksine küçük bir insandır. Yeni iken size en yakın gelen artık beklemediklerinizi yapmış, sizi şaşırtmış ve sizdeki kendisini küçültmüş, küçültmüştür...

Gelelim, başlığımıza.. Neden Matruşka... Aslında o kadar basit ki sebebi..
İnsanları tanıdıkça içlerinde farklı kendilerinin olduğunu görmek ve sizdeki o'nun değerinin anlamı, aynı matruşka bebeklerinin anlamı ile aynıdır.. Matruşkanın içinden çıkan ilk yeni bebekte çok şaşırsınız, ilk halinden daha küçüktür. Bi bebek daha çıkar içinden, o daha daha küçüktür.. Bi bebek daha çıkar,o daha daha daha küçüktür.. Çıkan en küçük bebekte şaşırmazsınız, çünkü artık o büyük matruşka bebeğinin özünde küçük bir matruşka'nın varolduğunu biliyorsunuzdur..

Son söz;
Bazı insanlar Matruşka bebekleri gibidir, tanıdıkça küçüldüklerini farkedersiniz...


Az MATRUŞKA'LI günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...