Pazartesi, Nisan 05, 2010

İspirto.. Zeytinyağı...Ütü...

Koca karı ilacı mı dersiniz ne dersiniz buna bilmiyorum ama ben bunun adını MUCİZE koydum.

Bel Fıtığı
Belimizde 5 adet omur kemiği vardır. Bu kemikler arasında da disk adı verilen kıkırdaklar bulunur. Disk, özel bir bağ dokusu organıdır ve omurganın dayanıklılığına, hareketliliğine ve zorlamalara karşı dirençli olmasına, omurgaya uygulanan şok şeklindeki darbelerin emilmesine ve kuvvetin çevre dokulara dengeli bir şekilde dağılmasına hizmet eder.
Bel fıtığı, beldeki omur kemikleri arasında bulunan ve adeta bir amortisör gibi görev yapan bu disklerin fıtıklaşması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Disklerin iç kısmında nükleus pulpozus denen jöle kıvamında yumuşak bir bölüm, bunun dışında anulus fibrozus adı verilen daha sert bir fibröz tabaka, omur kemiklerine bakan yüzlerde ise her iki tarafta son-plak olarak adlandırılan kıkırdak yapılar vardır. Dıştaki tabakanın anatomik bütünlüğünün bozularak içerideki yumuşak kısmın dışarıya doğru taşmasına fıtıklaşma denir. Fıtıklaşan yani dışarıya doğru taşan disk, omurilik kanalı (spinal kanal) içinden veya kendisinin arka-yan tarafından geçmekte olan sinirleri sıkıştırır ve hastalık böylelikle kendisini belli eder .
Ayrıca fıtıklaşmış diskten ortama salınan bazı kimyasal maddeler de sinir köklerini etkileyerek ağrıya neden olurlar.

uzun uzadıya tedavi yöntemlerini falan buraya yazmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, google denen şeyi kullanınca alasına ulaşabiliyoruz zaten..
gelelim başlığımıza ve mucizeme...

Canımdan çok sevdiğim bi insanı karşımda kıvranırken görmek gerçekten çok acı çok.. sanki onun çektiği acıları kendi bedenimde hissediyormuşum gibi acıdı yüreğim... ilaçlar derman olmuyor, yattıkça bunalıyor, morali bozuluyor.. bişeler lazımdı..
derken bi telefon geldi...
Kendisine burdan teşekkürlerimi sunuyorum ve saygılarımı...

Zeytinyağı...
Önce bol bol saf zeytinyağı ile beline masaj yapıyoruz. Uzun uzun ve bastıra bastıra... Masaj yaparken avuç içlerinin yandığını hissedene kadar masaj yap.

İspirto...
iki kat pamuğu al ve ispirto ile ıslat. zeytinyağıyla masaj yaptığın sırtına koy. o pamukların üzerine kumaş pantolon kalınlığında bir kumaş koy ve ütülemeye başla. sen ütülerken ispirto belinde yanma hissi oluşturana kadar ütüle. ne zaman ki "pınar yandım" diyecek, ütüyü çek ve biraz bekle... tekrar ütülemeye başla... bu işlemi ispirto ıslaklığını kaybedene kadar sürdür. daha sonra ütülediğin bir başka pamuk parçasını sırtına koy ve kalın bir kumaşla sar. Bu şekilde uyusun..
bu işlemi sabah-akşam-sabah olmak üzere 3 kez uygula... Ya da akşam-sabah-akşam...

Bu işlemin son seansından sonraki gün, ne kadar rahat oturup kalkabildiğini, ağrılarının ciddi derecede azaldığını gördük...

Bel fıtığı olan arkadaşlarıma ve arkadaşlarımın yakınlarına, şiddetle tavsiye edilir..

Bol şifalı günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...